lussebullar

Nej det blev lite vattenpipa igår och sen gick jag hem till pappa och sov. Orkade inte emd alla syrrans kompisar, vet inte ens hur länge dom var här. Det ända jag vet är att dom tappade en kolbit på bordet så det är en svart prick där nu, synd syrran - mamma lär inte bli så glad!

Vaknade upp av att pappa väckte mig för att vi skulle kolla på en Beckfilm som jag inte hade sett, den var faktiskt ganska bra. Gick hem till mamma efter och nu sitter jag här och tar det lugnt, ska snart åka ibäg till farmor och äta och sedan blir det raka vägen hem till mamma igen för att baka lussebullar. Är det inte lite sent för det, brukar man typ inte göra det dagen innan lucia, den 12/12? Nej fan jag vet inte, men det kommer iaf att bli riktigt mysigt.

image460


Söndagar brukar vara tråkigt men hoppas att den här dagen mer lite mer go i än igår haha.
 
Recpet på lussebullar:

Saffransbröd med kesella som blir mycket goda. Jag har gjort detta recept många gånger, alltid med lyckat resultat!

Klocka Tid: 2 timmar

Muffins 50 st

Du behöver:

  • 50 g (1 pkt) jäst för söta degar
  • 150 g margarin eller smör
  • 5 dl mjölk
  • 1 burk (250 g) kesella
  • 2 pkt (à 0,5 g) saffran
  • 1½ dl socker
  • ½ tsk salt
  • ca 17 dl vetemjöl

Pensling:

Garnering:

  • russin

Gör så här:

1. Smula ner jästen i en degbunke.

2. Smält matfettet (d.v.s. smöret eller margarinet) i en kastrull. Häll i mjölken, rör om och värm till 37 °C (fingervarmt).

3. Häll en del av degspadet (d.v.s. mjölken och det smälta matfettet) över jästen och rör tills den är upplöst.

4. Tillsätt resten av degspadet, kesella, saffran, socker och salt. Arbeta därefter med maskin eller för hand in det mesta av mjölet så att degen släpper bunkens kanter och är smidig. Täck bunken med en bakhandduk och låt jäsa ca 30 min.

5. Ta upp degen på en lätt mjölad arbetsbänk. Knåda den slät och blank. Dela den i 5 delar. Baka sedan ut 10 lussekatter av varje del, genom att rulla ut varje liten del till ca 20 cm och därefter forma till en lussekatt. Lägg lussekatterna på plåtar med bakplåtspapper och tryck i russin ordentligt. Låt jäsa till dubbel storlek 20-30 minuter.

6. Pensla brödet med uppvispat ägg.

7. Grädda lussekatterna mitt i ugnen 225 °C i ca 8 minuter.

8. Låt svalna under bakduk. Förvara i plastpåse eller frys in.


Receptet och bilden är taget från Recept.se där dom har hur mycket gott som helst!

KRAM

.

Nå, vad har du på hjärtat? :)

Namn:
Komma ihåg dig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback