"Flickan och skulden"

154904-25


Det här är en bok ALLA borde läsa, tjej som kille. Jag har läst ungefär 50 sidor och är helt tagen, hur kan folk göra såhär? Det handlar delvis om en tjej, "kryckhoran" som blir våldtagen med en krycka och blir kallad hora efter det. Det handlar också om en tjej om blir våldtagen i ett garage av MINST sju, kanske t.o.m nio killar. Det är vidrigt hur folk snackar om tjejer dom inte ens känner. Ett tips till er alla, läs den!

ur boken;

När Jonna vaknar i gryningen vet hon först inte var hon är. Den första tanken som slår henne är att hon är naken. Nästa tanke är att hon inte har något pubeshår mellan benen. Inget alls. Sängen är grisig. Lakanen är nerspydda, det stinker kiss och är fortfarabde blött. Kladdigt också. Och där är blod. Men inga kläder. Men hon har på sig ett par skinnstövlar. De är inte hennes egna, utan någon måste ha satt på henne dem.



ur boken;

En tjej som har tillfälligt sex kallas slampa. Det är så idag och vi ska inte hyckla. Och det finns fler som kallas slampor - trots att de aldrig ens har haft sex. Vissa för att de är snygga och andra för att de hörs eller syns mer än vad tjejer "borde" göra. Då blir de till ett hot. Och det enklaste sättet att utplåna hotet är att kalla dem slampor. För det är det västa en tjej kan vara. Förbrukad. Det är alla tjejers skräck.Och det är alla killars makt.

.
Postat av: eleonor

håller med om att början av boken är otroligt bra, tycker dock att den blir lite långdragen.. men den är helt klart värd att läsa!

Postat av: Michaela

Ja jag har ju inte kommit så långt ännu. Men berättar när jag har läst klart vad jag tyckte :)

2007-01-17 @ 22:45:58
Postat av: Anonym

låter som Kort Kjol, det där med kryckan.. händer samma sak i den

2007-01-18 @ 19:01:48

Nå, vad har du på hjärtat? :)

Namn:
Komma ihåg dig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback